Aanbieding signalement Veilige zorg, goede zorg? - 4 april 2019

4 april 2019, 14:30 - 16:30 | Spaces 'De Rode Olifant', Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag | Centrum voor Ethiek en Gezondheid

Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) nodigt u graag uit voor de presentatie van het signalement Veilige zorg, goede zorg? De bijeenkomst vindt plaats op 4 april 2019 vanaf 14.30 uur. In dit signalement onderzoekt het CEG de betekenis en de waarde van veiligheid in de zorg, en hoe dit is geïmplementeerd.

De laatste decennia is veel geïnvesteerd in het veiliger maken van de zorg. De aandacht voor veiligheid en het voorkomen van incidenten is toegenomen en diverse (grootschalige) verbetertrajecten zijn opgezet om schade en risico’s hierop binnen de zorg te beperken. Tegelijkertijd klinken er ook andere geluiden. Een te sterke focus op risicobeheersing kan voor zorgvrager en zorgverlener een belemmering zijn voor de kwaliteit van zorg. Moeten we altijd alle risico’s op schade willen beheersen? Is veilige zorg hetzelfde als goede zorg?

Het CEG moedigt zorgaanbieders, zorgprofessionals, beleidsmakers en politici aan om te reflecteren op de waarde van veiligheid in de zorg en de manier waarop dit wordt georganiseerd.
Deze interactieve bijeenkomst biedt gelegenheid om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Programma donderdag 4 april 2019

- 14.30 uur               Inloop met koffie & thee
- 15.00 uur               Welkom, Prof. dr. Maartje Schermer, voorzitter CEG-commissie
- 15.05 uur               Theaterscène over veilige zorg
- 15.10 uur                Inleiding/toelichting signalement, Myrthe Lenselink, stafmedewerker CEG
- 15.20 uur               Aanbieding signalement
- 15.35 uur                Theaterscène over veilige zorg
- 15.40 uur               Discussie met publiek en panel o.l.v. Maartje Schermer

- 16.25 uur               Afsluiting
- 16.30 uur               Borrel

Locatie
Spaces ‘De Rode Olifant’, Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar info@ceg.nl. Mocht het maximaal aantal aanmeldingen inmiddels zijn bereikt, dan informeren wij u daar tijdig over.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.