Build your own baby

28 maart 2019, 20:00 - 22:00 | De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam | De Balie ism Kerk en Wereld

De wereld stond op z’n kop toen de Chinese wetenschapper He Jiankui de geboorte van de eerste genetisch aangepaste baby’s ter wereld aankondigde.Niet eerder hadden we zoveel invloed op de maakbaarheid van het leven: technologische vooruitgang stelt ons in staat om lichaam en geest te upgraden. Van het aanpassen van DNA, het uitbannen van ziektes nog voor de geboorte tot aan het verbeteren van persoonlijkheden, de mens gaat zich langzamerhand gedragen als ‘homo deus’ – de mens als god, zoals Yuval Harari al schreef in zijn populaire bestseller. Hoe zetten we technologie in voor de verbetering van de mens, en wat doet dat met een samenleving?

We bespreken dit met:

Wilt u ook komen? Kijk op de website van de Balie voor meer informatie en kaartjes.

Wat Maakt Ons Mens
In 2019 start De Balie in samenwerking met Kerk en Wereld de serie ‘Wat Maakt Ons Mens’. Daarin vraagt De Balie kunstenaars, politici, schrijvers en andere denkers deze vraag te beantwoorden vanuit hun eigen discipline. Zij spreken zich n.a.w. uit over ‘de scheppende mens’, ‘de stervende mens’ en ‘de heroïsche mens’. 

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.