Duivelse Dilemma’s: Het gouden huwelijk

11 november 2012, 20:00 - 22:00 | De Balie | De Balie, HUMAN en Talent United

Ook dit jaar brengen De Balie, HUMAN en Talent United in november drie avonden waarin Duivelse Dilemma’s centraal staan. Hiervoor zetten drie prominente filmmakers zetten hun personages voor een keuze tussen kwaden. Op de avond dat de korte films uit de serie op tv te zien zijn worden in De Balie de films op groot scherm vertoond en gaan de makers van de films in gesprek met publiek, politici en betrokkenen over de dilemma’s die in de films aan bod komen.

Voor de eerste aflevering maakte regisseur Jaap van Heusden Het Offer, die op 4 november te zien is. Paul Ruven maakte 2 low-budget films, over alzheimer en mannen in de kinderopvang, die op 11 en 18 november te zien zijn.

Het Gouden Huwelijk
Regie:Paul Ruven

Vandaag zal An haar Gouden Huwelijk vieren met haar man, die dement is en in een tehuis zit. Maar dan doet ze een ontdekking die alles op z’n kop zet. Met Marja Kok (de vrouw), Peter Faber (de demente man) en Marieke Heebink (de demente vrouw).

Debatthema: Hoe om te gaan met dementie. Nu en in de toekomst, thuis en in tehuis. Met een gesproken column van verpleeghuisarts en filosoof Bert Keizer (verpleeghuisarts, filosoof en schrijver).

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.