Ei- en zaadcellen maken in het labo. Goed idee of niet oké?

21 november 2017, 20:00 - 21:00 | De nieuwe vrede, Vredestraat 16, 2600 Berchem, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem | SEGa-consortium en De Maakbare Mens

Jouw mening telt! Dit is je kans om in debat te gaan met de wetenschappers zelf. Vind je het een goed idee dat ei- en zaadcellen worden gemaakt in het labo of niet? Discussieer mee.

Sprekers:

Petra De Sutter, gynaecologe en stamcelspecialiste, vertelt ons over haar droom om mensen zonder ei- of zaadcellen te kunnen helpen met een revolutionaire techniek om er te maken in het labo uit stamcellen.

Wouter Deprez, komiek en verhalenverteller, moet hier eens twee keer over nadenken. Zijn er risico’s voor het kind en kunnen we die aan de kant schuiven om onze kinderwens te vervullen? Wat is er mis met ei- en zaadcellen van een donor? En kan Petra enkel eicellen maken voor vrouwen of ook voor hem?

Guido Pennings, ethicus, bewaakt de ethische grenzen, stelt kritische vragen en bekijkt deze nieuwe dilemma’s met een andere bril. Meld je nu aan via deze website.

SEGa-consortium en De Maakbare Mens

Het SEGa-consortium brengt wetenschappers en ethici samen van de Universiteit Gent, de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit van Maastricht, het UZ Gent en het UZ Brussel. Doel is een beter inzicht te krijgen in de technische mogelijkheden en de maatschappelijke en ethische uitdagingen van de techniek om eicellen en zaadcellen te laten groeien uit stamcellen. Ze willen hiervoor graag ook peilen naar de mening van de man en de vrouw in de straat, u dus! Daarom bieden ze u deze unieke gelegenheid om met de wetenschappers zelf in debat te treden.

SEGa heeft hiervoor de handen in elkaar geslagen met vzw De Maakbare Mens, die mensen kritisch wil laten nadenken over technieken die de mens kunnen veranderen, genezen of verbeteren. Meer over De Maakbare Mens en de andere thema’s die uw aandacht verdienen op deze website.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.