Jaarcongres Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde 2018 - “Ik eet, dus ik ben

17 november 2018, 10:15 - 17:15 | Leids Universitair Medisch Centrum | Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde

De Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde organiseert op 17 november 2018 het jaarcongres met als thema 'Ik eet, dus ik ben'. Op het VFG jaarcongres 2018 verkennen wij samen met wetenschappers, artsen, filosofen en kunstenaars de filosofische dimensies van eten, niet eten en aan tafel gaan.

Sprekers: Michiel Korthals, Marieke Hendriksen, Eric van de Laar, Bart Penders en Phyllis den Brok. Voor meer informatie over alle lezingen en de sprekers kijk hier.

Eten is niet alleen voeding. Wat wij eten, hoe wij eten, met wie wij eten en wat wij erbij denken en doen als wij eten of niet eten, het hangt samen met onze geschiedenis, onze cultuur, ons zelfbeeld en onze identiteit. Ook anderen hebben oordelen over wat wij wel of niet eten. Zit je alleen thuis op de bank voor de tv met een zak paprikachips of eet je met vrienden in een industrieel pand gele paprikasoep met viooltjes? Zeg mij wat u eet, en ik zal u zeggen wie u bent. Zelf voor ons eten zorgen, alleen of samen met anderen eten, wel of niet aan tafel eten, het is een uiting van wie wij zijn of willen zijn. En het hangt samen met gezondheid en ziekte.

Programma en aanmelden:
Kijk hier voor meer informatie over het programma of om u aan te melden.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.