Mens-diercombinaties. Van mythologie naar technologie

12 februari 2019, 19:00 - 21:00 | Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam | KNAW

In dit symposium belichten sprekers uit de literatuurwetenschappen, de filosofische antropologie, gedragsbiologie en de biologie de mens-diercombinaties vanuit diverse invalshoeken.

Nieuwe biologische technieken maken het nu mogelijk om combinaties van dierlijke en menselijk cellen te maken, zogenaamde cybriden en chimeren. De KNAW brengt in 2019 een factsheet uit over wat er nu al kan en wat in de toekomst mogelijk is. Maar het denken over combinaties van mens en dier is eeuwen oud. Een van de bekendste mythische figuren is de centaur: half mens en half paard. In dit symposium belichten sprekers mens-diercombinaties vanuit de literatuurwetenschappen, de filosofische antropologie, de gedragsbiologie en de biologie.

Moderator van het symposium is Ton Berns, emeritus hoogleraar experimentele moleculaire genetica van erfelijke aandoeningen, Universiteit van Amsterdam en oud-directeur van het Nederlands Kanker Instituut.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.