Mijn Dood is niet van Mij

22 oktober 2018, 20:00 - 22:00 | Piet Heinkade 181 K | Pakhuis de Zwijger

Bij Pakhuis de Zwijger organiseren we op 22 oktober Mijn Dood is niet van Mij  een avond over euthanasie bij dementie. Jouw organisatie houdt zich daar mee iedere dag mee bezig. We willen je daarom van harte uitnodigen voor deze avond om samen met ons een nieuw gesprek over dit onderwerp te starten.

Na 45 jaar debat kan iemand met dementie nog altijd niet op tijd sterven. Daar praten we liever omheen. Door dat taboe denken ouderen dat de dokter wel zal ‘helpen’, geloven we dat een wilsverklaring bindend is voor artsen en verwacht de familie dat ze voor vader een beslissing mag nemen als hij dat zelf niet meer kan.

Deze avond is een initiatief van schrijver en journalist Henk Blanken  parkinsonpatiënt met een grote kans op dementie. Blanken wil dat zijn vrouw hem kan helpen sterven als de tijd daar is en begint vanavond daarom een openlijk gesprek met het publiek, andere patiënten, onderzoekers, dokters en mensen die iemand hebben verloren aan dementie. 

We hopen dat jullie aansluiten bij dat gesprek. Ook vragen we jullie vragen om dit event te delen met jullie achterban. We denken dat het ook voor hen informatief en informerend zal zijn.

Reserveren kan via de website.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.