Neon jaarcongres 2019 - Zorg voor zorg

7 juni 2019, 00:00 - 00:00 | ntb | Netwerk Ethiek Ondersteuning Nederland

Op 7 juni 2019 organiseert NEON haar inmiddels befaamde jaarcongres! Wij heten iedereen van harte welkom op, conform traditie-in-opbouw, de 1e vrijdag van juni. Onze werktitel voor dit jaar is Zorg voor Zorg.

Mantelzorgers en zorg voor zorg
Op basis van de evaluaties onder onze bezoekers van 2018 ligt de focus dit jaar op de betrokkenheid van mantelzorgers in de zorgverlening in relatie tot de ethiekondersteuning. Hoe ligt de balans tussen rollen en taken van zorgverleners, patiënt/cliënt, mantelzorger, management en directie? Wat kunnen z/we van elkaar verwachten, wat niet? Hoe ziet het vaak onzichtbare leven en werk van mantelzorgers eruit? Wat betekenen grote concepten zoals zelfsturing en participatie eigenlijk?! Waar beginnen en waar eindigen verantwoordelijkheden? Samen onderzoeken we de rol van de ethiekondersteuning in dit domein.

Fantastische sfeer, inhoudelijk krachtig programma
Velen van jullie kennen de sfeer van de NEON-congressen inmiddels: informeel, toegesneden, inhoudelijk sterk en dicht op de praktijk. Zet de datum dus alvast in je agenda; via de Nieuwsbrief en de website van NEON laten we je zo gauw mogelijk weten hoe je een plek kunt reserveren (want vorig jaar waren we uitverkocht en hadden we een lange wachtlijst: wees dus op tijd!). Kijk voor meer informatie op de website.

Meedoen?
Kun je niet wachten en popel je om mee te doen in de organisatie? Bruis je van de aanstekelijke ideeën en/of energie? NEON houdt van betrokkenheid! Aarzel dus niet en mail naar info@hetNEON.nl om je aan te melden om mee te draaien in de congrescommissie! Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Heb je een workshop waarvan je veronderstelt dat deze passend is binnen het thema? Binnenkort ontvang je via dit kanaal een oproep om je voorstel in te dienen. Houd de nieuwsbrief en de website dus goed in de gaten! Selectie vindt plaats via een specifiek aangewezen commissie.

Weet je van harte welkom!

Namens de congrescommissievoorzitters Jelle van Gurp en Froukje Weidema

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.