Veelgestelde vragen

Als u vragen heeft over een bepaald onderwerp kunt u het antwoord wellicht terugvinden in onderstaand overzicht. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met het secretariaat van het CEG via info@ceg.nl of 070-3405815.

 1. Ik wil graag iemand van het CEG interviewen, kan dat?

  Ja, wij zoeken dan naar een geschikte expert in eigen gelederen of verwijzen naar een externe expert uit ons netwerk. Richt uw verzoek aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of neem contact op met het secretariaat van het CEG: 070-3405815.

 2. Neemt het CEG een standpunt in over actuele ethische kwesties?

  Het CEG neemt geen standpunt in, maar maakt actuele ethische kwesties op het brede terrein van gezondheid en zorg inzichtelijk of zwengelt hierover discussies aan via signalementen, argumentenwijzers, (debat)bijeenkomsten of via korte informatie op deze website. Burgers, patiënten, (a.s.) zorgprofessionals, beleidsmakers en politici worden zo geholpen hun eigen afwegingen te maken of mening te vormen.

 3. Ik ben op zoek naar een spreker (medische- of gezondheidsethiek): kunt u me verder helpen?

  Ja, we kunnen u helpen met sprekers van het CEG of uit ons netwerk. Neem contact op met het secretariaat van het CEG: 070-3405815 of richt uw verzoek aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

 4. Waar kan ik publicaties van het CEG aanvragen?

  U kunt de publicaties kosteloos aanvragen via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of 070-3405815. De publicaties zijn ook te downloaden via www.ceg.nl.

 5. Waar kan ik informatie vinden over een ethisch thema?

  Deze informatie vindt u op deze website in de rubriek ethische thema's.

 6. In mijn werk loop ik tegen ethische dilemma’s aan. Wie kan ik hierover raadplegen?

  Stel uw vraag in eerste instantie bij uw beroepsorganisatie, bijvoorbeeld:

  • KNMG Artseninfolijn telefoon: (030) 282 33 22 of e-mail: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
  • Verpleegkundigen en verzorgenden: www.venvn.nl en CNV Publieke zaak: www.zorgethiek.nl of mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
  • Patiënten: www.npcf.nl
  • Netwerk Ethiek Ondersteuning Nederland: http://hetneon.nl/

  Lukt dat niet, dan kunnen wij u misschien verder helpen: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of neem contact op met het secretariaat van het CEG: 070-3405815.

 7. Waar kan ik een ethisch dilemma of thema dat beleidsaandacht verdient melden?

  U kunt hiervoor mailen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

 8. Waar vind ik meer informatie over (medisch) ethische commissies?

 9. Waar kan ik een cursus ethiek en gezondheid volgen?

  Het CEG heeft geen cursusaanbod. Wel kunt u terecht bij andere organisaties, zoals Ethiek in de zorgsector (UMC St Radboud): http://www.umcn.nl/Onderwijs/opleidingsaanbod/Pages/Ethiekindezorgsector.aspx.

 10. Heeft het CEG een stageplek voor mij?

  Een stage bij het CEG is een interessante manier om kennis op te doen over hoe filosofie en ethiek in de praktijk worden toegepast in beleidsvorming. De stages zijn bedoeld voor masterstudenten die filosofie, ethiek, geneeskunde of beleidswetenschappen studeren. De stage moet onderdeel van de studie zijn. Van een stagiair wordt een enthousiaste, nieuwsgierige en zelfstandige houding verwacht. Op dit moment hebben wij reeds een stagiair aangenomen voor het voorjaar van 2018. Wanneer er weer plaats is voor een volgende stagiair zullen wij dit op de website vermelden.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.