6e Els Borst Lezing - Nieuwe voortplantingstechnologie, nieuwe familievormen, nieuwe ethische vragen? door Annelien Bredenoord

Woensdag 5 september heeft Annelien Bredenoord, hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie aan het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht, de 6e Els Borst Lezing uitgesproken met de titel Nieuwe voortplantingstechnologie, nieuwe familievormen, nieuwe ethische vragen? 

Welke rol kan ethiek spelen in het vormgeven van nieuwe voortplantingstechnologie? En welke implicaties heeft dit voor nieuwe gezinnen en families? Dit is het thema van de 6e Els Borst Lezing van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG). De lezing is 5 september gehouden door Annelien Bredenoord, hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie aan het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht. Kijk hier voor de volledige lezing. U kunt de volledige lezing hier ook terugluisteren.

Daarnaast spraken coreferenten Inez de Beaufort, hoogleraar gezondheidsethiek aan het Erasmus MC in Rotterdam en Bas Levering, wijsgerig en historisch pedagoog aan de Universiteit Utrecht en oud-lector Algemene Pedagogiek aan Fontys Hogescholen in Tilburg. Tevens was er een videoreactie van Susan Golombok, hoogleraar familie onderzoek aan de Universiteit Cambridge, en discussie met de zaal onder leiding van Maartje Schermer, voorzitter CEG commissie.

De lezing is een initiatief van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) en werd voor het eerst uitgesproken in 2013. De lezing is vernoemd naar Els Borst, die als voormalig minister van VWS aan de wieg stond van het CEG. Els Borst-Eilers (1932 – 2014) heeft tijdens haar carrière veel aandacht besteed aan diverse ethische thema’s.

6e Els Borst Lezing - Nieuwe voortplantingstechnologie, nieuwe familievormen, nieuwe ethische vragen? door Annelien Bredenoord

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.