Digitale dokters - Een ethische verkenning van medische expertsystemen

15 juni 2018 Nieuws

Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) nodigt u graag uit voor de presentatie van het signalement Digitale Dokters. Een ethische verkenning van medische expertsystemen op woensdag 4 juli van 15.00 – 16.30 uur.

In dit signalement bespreekt het CEG verschillende typen expertsystemen en de ethische en juridische vragen die deze toepassingen van kunstmatige intelligentie oproepen. Vragen over het belang van transparantie en uitdagingen rond bias, de professionele verantwoordelijkheid van de arts en gezamenlijke besluitvorming tussen arts en patiënt. Beleidsmakers, ontwikkelaars, zorgaanbieders en patiënten(verenigingen) doen er goed aan te reflecteren op deze vragen. Deze bijeenkomst biedt daar een goede gelegenheid voor.

Programma vrijdag 4 juli 2018

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mailtje te sturen naar info@CEG.nl. Let op er is plek voor 40 personen.

Locatie

Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.