Gezondheidsraad publiceert een vervolg op CEG signalement (2006)

Om de kwaliteit van zorg zichtbaar te maken, kan het best worden uitgegaan van kwaliteitsregistraties die zorgverleners zelf opzetten. Dat stelt de Gezondheidsraad in het signalement Publieke indicatoren voor kwaliteit van curatieve zorg, dat op 10 december jl is verschenen.

Lees verder

In het signalement Vertrouwen in verantwoorde zorg? Effecten van en morele vragen bij het gebruik van prestatie-indicatoren, gaf het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) in 2006 het advies voor een ‘gedegen effectonderzoek’ en een ‘zakelijk debat’ over de voor- en nadelen van openbaarmaking van indicatoren. Ook nu nog is het lastig om de kwaliteit van gezondheidszorg goed zichtbaar te maken, stellen de opstellers van het nu verschenen signalement van de Gezondheidsraad. Het signalement geeft de huidige stand van kwaliteitsregistraties weer en is te beschouwen als een vervolg op het CEG signalement uit 2006.

Lees meer:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.