Prof. dr. P.L. Meurs

Portret van Prof. dr. P.L. Meurs

Mevrouw Meurs (1953) is voorzitter bij de RVS.

Socioloog, hoogleraar aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam met als leeropdracht Bestuur van de Gezondheidszorg. Zij geeft mede leiding aan het onderzoeksprogramma ‘Governance in de gezondheidszorg’. Daarnaast is zij directeur van het Erasmus Centrum voor Management Development in de zorg. Vanuit het Erasmus CMDz worden vele postacademische leergangen en opleidingen gegeven voor bestuurders, managers en toezichthouders in de gezondheidszorg.

Van 1998 tot 2008 was Meurs lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Als WRR-lid heeft zij aan verschillende WRR-rapporten meegewerkt waaronder het rapport ‘Waarden en normen en de last van het gedrag’ (2003). Zij was eerst verantwoordelijk voor de rapporten ‘Bewijzen van goede dienstverlening’, ‘De lerende overheid’ (2006) en ‘Identificatie met Nederland’ (2007).

Van juni 2007 tot 1 februari 2013 is Pauline Meurs lid geweest van de Eerste Kamer en van september 2007 tot 1 mei 2015 voorzitter van ZonMW, het centrum voor kennis en innovatie in de gezondheidszorg. Van 1 februari 2013 tot 1 juli 2014 is zij lid geweest van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. Per 1 september is zij voorzitter voor de Raad voor Volksgezondheid en Zorg en sinds januari 2015 van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.
Daarnaast is Pauline Meurs voorzitter van het Fonds voor psychische gezondheid.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.