4e Els Borst Lezing: Omwille van de feiten en de democratie

30 november 2016
Els Borst Lezing
Thema:

Op 30 november sprak Trudy Dehue, wetenschapsonderzoeker en emeritus hoogleraar, de 4e Els Borst Lezing uit onder de titel Omwille van de feiten en de democratie.

Voorkant 4e Els Borst Lezing

Hoeveel Nederlanders zijn dakloos, leven in armoede of lijden aan een depressie of autisme? Het wetenschappelijke antwoord op dergelijke vragen hangt niet alleen van de tellingen af. Het wordt ook en vooral bepaald door de voorafgaande definitie van dakloosheid, armoede, een depressie of autisme. Onvermijdelijk is wat ‘uit onderzoek blijkt’ er deels tevoren in gestopt. In de 4e Els Borst Lezing Omwille van de feiten en de democratie op 30 november jl ging Trudy Dehue dieper op dit vraagstuk in. Yvo Smulders hield een coreferaat.

De lezing is een initiatief van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) en werd voor het eerst uitgesproken op 10-10-2013, bij gelegenheid van de viering van het tienjarig jubileum van het CEG. De lezing is vernoemd naar Els Borst, die als voormalig minister van VWS aan de wieg stond van het CEG. Els Borst-Eilers (1932 – 2014) heeft tijdens haar carrière veel aandacht besteed aan diverse ethische thema’s. We zullen haar blijven herinneren om wat zij heeft betekend voor de gezondheidszorg en de ethiek.

Meer informatie:

Nieuws- en persberichten

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.